Album dana

On je bio zaslužan za to što su Bitlsi u svoj repertoar „uveli“ indijsku spiritualnu muziku, mnogi su ga zvali Mirnom Bubom (the quiet Beatle), a on je bio taj koji je navukao ostale članove benda na meditaciju. Iz prve ste pogodili da pričamo o Džordžu Harisonu, koji je bio jedan od očeva osnivača liverpulskog sastava. Iako su Lenon i Mekarti bili dominantni u komponovanju i pisanju tekstova, Harison je i te kako umeo da napravi dobru pesmu (While My Guitar Gently Weeps, Here Comes The Sun, Taxman…) pa mu nije teško palo da nakon „raspada“ Bitlsa nastavi solo i uradi jedan od najznačajnijih albuma u žanru koji je kasnije postao veoma popularan.

All Things Must Pass je njegov premijerni album koji je izašao 1970. godine (iste godine Bube su prestale da postoje) a kritika ga je veoma lepo prihvatila, štaviše ovaj album je postalo referenca na čiji stil su se ugledali ostali muzičari. (Pink Floyd ima približan pristup) Na ovom ostvarenju Džordž je sarađivao sa Bobom Dilanom, i album „otvara“ pesma koja je nastala u saradnji sa ovim muzičkim genijalcem.

Večeras imamo opuštajuće note koje će vam pomoći da lakše i u „zen-u“ pregurate ova vunena vremena, jer sve jednom mora da prođe!

Share