7 dana standup komedije

Na 7. StandUpFestu koji će (prikladno) trajati čitavu sedmicu, očekuje vas mnogo smeha na nastupima vodećih komičara i komičarki iz zemlje i regiona, kao i zanimljivih inostranih gostiju.

Ove godine organizacija Standup.rs obećava sedam uzbudljivih dana komedije u ustanovi kulture „Vuk Karadžić”, od novog stand up-a Srđana Dinčića, preko večeri humora sa stand up komičarkama Dinjom, Marinom i Martinom, do premijere novog programa Večeri crnog humora! Originalni tekstovi i kvalitetan humor se podrazumevaju, a uverićete se da neki od pokretača stand up scene na ovim prostorima imaju još štošta novo (i smešno) da kažu. Naravno, tu su i mlade nade stand up-a, za koje na StandUpFestu uvek ima mesta.

Festival otvara premijera novog stand up-a Srđana Dinčića „Treće stanje” koji će obradovati sve poštovaoce Srđanovog lika i dela. Program će voditi Galeb Nikačević.

Podsetimo, Srđan Dinčić je stand up komičar iz prve postave organizacije Standup.rs i iza sebe ima šest godina rada i više od 1500 nastupa u Srbiji i regionu. Njegova tri One man show-a do sada su : „Ispod nevidljivog kišobrana“, „Laž po istinitom događaju“ i „Đavo iz jagode“. Bio je  učesnik  svih festivala u zemlji i regionu i headliner svakog Stand up Festa u Beogradu. Scenarista je i učesnik emisije  „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, i Večeri improvizacije, koju izvodi već tri godine sa svojim kolegama iz organizacije. Učestvovao je u projektu „Stand up & more“ koji se emituje na kanalu Comedy central Extra i prvi je stand up komičar sa naših prostora koji je obišao 50 gradova i napunio Dom sindikata sa show-om „Đavo iz jagode“. Učesnik je TedEx konferencije i jedan od najpoznatijih aforističara u Srbiji. Otvarao je nastup čuvenih komičara Eddie Izzard-a (UK) i Dylana Moran-a (IRL).

Među nastupima za koji se traži karta više je i nastup gosta iz Škotske, Danijela Slosa (Daniel Sloss) koji će nastupiti na Festivalu u sklopu svoje evropske turneje.

Daniel je zvezda američke emisije „Conan“,  emisije „Drunk history“ na Comedy central-u, britanske „Sunday Night at the Palladium“, kao i pobednik na festivalu komedije u Sidneju 2016. godine. Rasprodao je deset nastupa na festivalu Fringe u Edinburgu, dva solo nastupa na „New York off-Broadway seasons“,  govorio je na TedEx-u (sa 19 godina) i napisao i glumio u internet sitkomu „M.U.F.F“. Svoj prošli show za koji je i nagrađen „Daniel Sloss: SO?“ izveo je preko 120 puta svuda po svetu: u Australiji, Americi, Britaniji i preko 20 evropskih zemalja.

U avgustu 2008, kada je imao samo 17 godina, Daniel je postao jedan od najmlađih finalista britanske emisije „So you think you are funny?” kao i jedan od najmlađih koji je nastupao na „double-bill” show-u na edinburškom Fringe-u. Od tada je svake godine dolazio sa novim solo nastupom u Edinburg i rasprodao svaki put. Svoj prvi show koji traje sat vremena „Teenage Kicks” izveo je 2009. i rasprodao sva mesta, postavši tako najmlađi stand up komičar koji je nastupao u prestižnom pozorištu „Soho” i na „West end-u”.  2010. i 2011. njegove predstave „My generation” i „The Joker” su bile veliki uspeh. „The Joker” se izvodio po celoj Velikoj Britaniji na turneji koju je podržao „Live nations” uzevši Daniela kao svog najlmađeg klijenta u sferi komedije. Njegove prestave iz 2012. „The show” i 2013. „Stand-up” su obe bile rasprodate i išle na turneju u preko 50 mesta svuda po Velikoj Britaniji. Podjednako dobro su prošle i „Really…?!” (2014) i „Daniel Sloss Dark” (2015), koje su obe bile premijerno izvedene u Edinburgu, a onda bile na turneji po Britaniji i u preko 16 zemalja Evrope i Australije, uključujući i festivale u Sidneju, Melburnu, Novom Zelandu. Daniel je dva puta bio jedan od komičara na Montrealovom „Just For Laughs” festivalu komedije (2012. i 2016.), nastupa u „Hyde Park-u”, a pojavljuje se i kao voditelj na drugim internacionalnim umetničkim večerima kao što su „Glastonbury”, „Altitude”, „San Francisco Sketchfest” i „LA’s Riot”. U februaru 2016. „DANIEL SLOSS DARK” izveden je u Njujorku na „off-Broadway” u Soho Playhouse-u što je Daniela stavilo na naslovnicu prestižnog „New York Times Arts”. Iste godine se 6. put pojavio u američkoj emisiji „Conan” i rasprodao još predstava u Los Anđelesu pre nego što je izbacio svoj novi show „Daniel Sloss: SO?”

Share