5. dan Serbia Fashion Week-a

Peti dan Serbia Fashion Week-a obeležile su revije Zvonka Markovića Vasilija Kovačeva, a potom i kreatora visoke mode iz Pariza Emerika Fransoa.

Najpre se predstavio Vasilije Kovačev kolekcijom pod nazivom ,,Gypsy magic”. Neobuzdanost, dinamičnost, mističnost, lepota različitosti, kolorit koji slavi lepotu života, avanturistički duh i još mnogo toga povezanog sa načinom života jednog lutajućeg naroda, sve to je Vasilije vešto dočarao ovom kolekcijom hrabro kombinujući materijale i boje. Njegove kreacije ali i kompletan stajling, frizura, šminka, upotpunili su doživljaj i doneli Vasiliju pohvale da je napravio najbolju kolekciju do sada. Bilo je ovo specijalno veče za njega jer je ovom revijom obeležio 15 godina uspešnog rada na domaćoj modnoj sceni.

5.-dan-Serbia-Fashion-Week-a-3

5.-dan-Serbia-Fashion-Week-a-4

5.-dan-Serbia-Fashion-Week-a5

Publici je svoje modele prikazao i Zvonko Marković. Počeo je reviju kaputima sa predimenzioniranim kapuljačama koje odstupaju od linija ženskog tela, nastavio sa elegantnim blejzerima, atraktivnim kombinacijama kožnih pantalona i tunika sa karnerima, a potom je prikazao ono što je njegov zaštitni znak kroz sve godine karijere – glamurozne haljine spremne za crveni tepih.

5.-dan-Serbia-Fashion-Week-a

5.-dan-Serbia-Fashion-Week-a-2

Emerik Fransoa kreator visoke mode iz Pariza, uz Serbia Fashion Week je od osnivanja ovog modnog festivala, nesebično ga podržava i promoviše širom sveta. Kaže nam da je očaran našim ljudima, Novim Sadom i Srbijom. U svom radu Emerik teži otkrivanju senzualnosti i ističe lepotu žene, a njegove kreacije – korseti u kojima je ženska silueta kao izvajana, poigravanje sa rajsferšlusima i perfektan osećaj za formu zaslužuju samo pohvale. Publika je bila toliko oduševljena da mu je na kraju aplaudirala stojeći.

5.-dan-Serbia-Fashion-Week-a-8

5.-dan-Serbia-Fashion-Week-a-9

Iste večeri obeležen je i jubilej- proslav50 godina postojanja velike portugalske modne kompanije Dielmar koja je bila specijalni gost Serbia Fashion Week-a. 

5.-dan-Serbia-Fashion-Week-a-7

5.-dan-Serbia-Fashion-Week-a-6

Predstavili su se i dizajneri Marija Stanković iz Srbije, Lazar Ilić iz Crne Gore, Mila Kariu iz Makedonije i Miroslav Mišljen iz Slovenije.

5.-dan-Serbia-Fashion-Week-a-11

5.-dan-Serbia-Fashion-Week-a-10

Miroslav Mišljen

Fotografije: M.Ristić, S.Anđelković, V.Ivošević, N.Brankov

 

Share