Veganska nedelja mode u Los Anđelesu

Nekoliko dana pre početka Njujorške nedelje mode, u Los Anđelesu će se održati prva Veganska nedelja mode. Prvog februara nedelje mode će otvoriti žurka u LA Natural History Museum.

U četvorodnevnom programu Veganska nedlja mode će posetiocima ponuditi zanimljiv program. Očekuju se revije, izložbe i razgovor sa klimatologom, dobitnikom Nobelove nagrade Robertom Lempertom kao i diskusije na temu prava životinja, socijalne pravde i tehnologije. Francuska stilistkinja Emanuel Rienda će voditi celokupan događaj čija tema če biti „facing our time” – suočavanje s izazovima našeg vremena. Zamisao je ispitati izazove klimatskih promena kroz umetnost, prirodu i nauku.

Rienda je priznala da odrednica vegan mnogima može zvučati pomalo agresivno i osuđujući, naročito u svetu mode zbog čega se nada da će energija na događajima biti vrlo otvorena i inkluzivna.

Veganski dizajneri i ne-veganski brendovi koji vode računa o uticaju na životnu sredinu biće deo prve Veganske nedelje mode. Kako Rienda navodi da se ne radi o veganstvu, već o potrebi dizajnera da menjaju način kako proizvode odeću, unapređuju svoje brendove i razvijaju se. Dodala je i da biti vegan nije samo pitanje brige o životinjama već je reč o brizi kako da budemo dobri prema ljudima i našoj životnoj sredini.

Share

Ostavite komentar

Vaša EMAIL adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *

*