U Beogradu se otvara prvi meksički kafe

Beograd će 18. septembra postati bogatiji za kafić koji predstavlja unikatan spoj srpske i meksičke tradicije.


Kafe Konča se smestio u samom srcu grada, na adresi Svetozara Markovića br. 3.

Vlasnica kafića je Valerija Alvarado, Meksikanka, koja živi i radi u Beogradu od 2016. godine. Kafić je dobio ime po njenoj baki, koja je preminula tokom pandemije virusa COVID-19 u maju ove godine. Kao omaž njoj i iz ljubavi prema spoju kultura naših dveju država, odlučila je da otvori ovaj lokal.

“Uprkos tome što su ove dve države udaljene jedna od druge za čitav okean, Srbi i Meksikanci dele veomu sličnu perspektivu na život. Obožavamo da provodimo vreme sa ljudima koje volimo i vrednujemo one trenutke u kojima možemo sa njima da sedimo, pijemo ili jedemo i pričamo satima – nije važno da li je reč o sitnom tračarenju, zbijanju šala ili prepričavanju nekog značajnog događaja. Bitno je samo da smo zajedno.” objašnjava Valerija

“Želela sam da stvorim mesto koje će oslikavati zajedničku kulturu Srbije i Meksika. Mesto koje je raznobojno, živahno, ali i udobno. Mesto u kojem ćete se osećati kao da ste kod kuće. Mesto u kojem možete popiti jutarnju kafu, ali i svratiti uveče na šotove tekile sa prijateljima.” dodaje ona.

Share