Spoj fotografije i crtačkih intervencija na izložbi Spiritual

Spoj fotografija Natalije Miladinović i crtačkih intervencija Zdravka Jankovića, posetioci će moći da vide na izložbi Spiritual u Biblioteci grada Beograda.

Izložba „Spiritual“ predstavlja fotografije nagog ženskog tela viđenih pod objektivnom talentovane Natalije Miladinović, na koje je svoje maestralne crtačke intervencije dodao Zdravko Janković. Autori su izložbu nazvali  „Spiritual“ jer žele da uvedu nas, posmatrače, u specifičnu umetničku atmosferu duhovno oslobođene intimnosti nagog ženskog tela.

„Ova izložba predstavlja beleženje neposrednih spiritualnih susreta umetnice i modela, ovekovečenih kroz fotografiju i kasnije njihovo umetničko oblikovanje kroz crteže. Ideja o izložbi javlja se prvo kao potreba umetnice Natalije Miladinović da zabeleži proces oslobađanja energije kroz zanosni pokret nagog ženskog modela. Uokvireni tamom, Natalija nam dočarava intimnost momenta i duhovnost bića. Crtačke intervencije Zdravka Jankovića simbolizuju neprestanu borbu koja struju kroz telo svakoga od nas.” navodi istoričarka umetnosti Biljana Jotić i dodaje da upravo od nas samih zavisi kako ćemo tu borbu videti.

 

Natalija Miladinović je rođena 1988. godine u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku primenjenog slikarstva. Svoju umetnost prikazuje u formi slikarstva, crteža, fotografije i skulpture. Uspešno stvara u svakoj od disciplina gde brojne izložbe potvrđuju njenu posvećenost i multitalentovanost. Ipak, slikarstvo i fotografija su dva umetnička izraza koja su joj najbliža i u okviru kojih ispoljava svoj pun potencijal.

Zdravko Janković je rođen 1984. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2008. godine u klasi profesorke Biljane Vuković, na odseku grafike. Kao slobodni umetnik, svoje radove je izlagao na dve samostalne i više desetina grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Najčešće se izražava kroz kombinovane tehnike na papiru, među kojima najčešće preovladava crtež.

Izložba će biti otvorena od 30. oktobra (19h) do 15. novembra. Ulaz na izložbu je besplatan.

 

Share