Sisters Code Atelier: Nova kolekcija stiže na proleće

U iščekivanju proleća i toplijih dana drižimo se sa kreativnim sestrama Bojanom i Vladanom Veljković, vlasnicama brenda Sisters Code Atelier. Pričale smo o modi, trendovima, inspiraciji i magazinu koji pored brenda zajedno uređuju. Sestre su se upravo vratile iz Pariza pune utisaka i ideja i najavljuju uzbudljivo modno proleće


Drage sestre Vladana i Bojana, kako provodite ove poslednje januarske dane? Sudeći po vašim društvenim mrežama godina je lepo počela, kakav je vaš utisak?

Sam kraj januara provele smo u Francuskoj, gde smo imale sastanke u vezi brenda i nove kolekcije, koju ćemo prikazati na proleće. S obzirom da smo poznate da inspiraciju crpimo iz putovanja, ovog puta je izbor pao na Pariz. Nova 2019. nam je lepo počela, nastavile smo saradnju sa modnim blogerom Josipom Grabovcem, koji je nosio komade iz SC Haute MAN zimske kolekcije Sisters Code Atelier by Appointment u Firenci i Parizu na prestižnim eventima Pitti Uomo i Paris Fashion Week. Zadovoljne smo, samo neka se tako nastavi.

Josip Grabovac

Slutimo da se nešto novo sprema u vašoj maloj manufakturi, s tim u vezi kada možemo očekivati novu kolekciju?


Nova kolekcija je u pripremi, ulazimo početkom marta u proizvodnju i sve će biti gotovo krajem aprila. Početkom maja meseca uradićemo lookbook i predstaviti novo lice brenda za SC Woman kolekciju.

Kako će izgledati modno proleće gledano iz perspektive vašeg brenda Sisters Code Atelier?


Kada je reč o prolećnoj modi, sigurne smo da će tu biti mesta za mantile, kombinezone, blejzere, zvonaste rukave, karnere, animal print … U svakom slučaju animal print je dezen koji je „must have” i možemo ga nositi u vidu obuće, torbi pa čak i pantalona. Izdvajamo SC logo signature broševe izrađene od dvadesetčetvorokaratnog zlata u kombinaciji sa crnim miyuki staklenim perlicama, koje je uradila specijalno za SC – Delphine Caravaca.

Vladana Veljković

Pored brenda, uređujete i FashionMag42 magazin. Ko sve čini vašu redakciju?


Naša redakcija se nalazi u Beogradu, ali imamo saradnike u Hrvatskoj, Švajcarskoj, Italiji i Americi. Jako lepo svi sarađujemo, a trenutno bismo izdvojile Dominika Sporiša modnog Insidera FM42, koji se trenutno nalazi na Londonskom Fashion Week-u.

Bliži nam se sezona venčanja, kakve modele venčanica i elegantnih odela biste preporučile budućim mladencima?


Kolekciju venčanica radimo jednom godišnje uvek za proleće/ leto. Ovog proleća će se definitivno izdvojiti venčanice i svečane haljine u boji šampanjca, uz zlatne sandale i clutch torbice, ovakav look dobiće pravu notu luksuza. Što se tiče muških odela, neprekosnoveni crni tuxedo, kao i u zelenoj petrolej boji, sa svetlucavim elementima.

Bojana Veljković


Share