Šesti beogradski festival cveća

PROBUDITE ŠESTO ČULO!

Priuštite svojim čulima doživljaj i obeležite poslednji septembarski vikend opuštajući se u zelenilu, u centru prestonice. Harmonija boja, zvuka, mirisa i ukusa dočekaće posetioce 6. beogradskog festivala cveća koji ove godine najviše pažnje posvećuje temi „Šesto čulo“.

najava-bfc-vi

U tom duhu otpočeće ovogodišnje izdanje Festivala uz šestočasovni muzički program, tokom oba dana vikenda, koji će otvoriti Katarina Jovanović, poznata operska umetnica i jedan od naših najlepših soprana, Hendlovom arijom “Drvo”.

Pod krošnjama Manježa, očekuju vas i zanimljivi pokloni – u tradicionalnoj akciji „Moja prva biljka, moja prva reciklaža – donesi 5 upotrebljenih Tetra Pak ambalaža i dobićeš biljku“, kroz “Rascvetavanje uz Flosal” i u radionicama posvećenim nezi cveća Igralište cvetalište, kao i kroz zabavne degustacije neodoljivih mirisa i ukusa kafe.

Učestvujte u glasanju! Posebna novina ovogodišnjeg Festivala je glasanje publike za izlagača sa najboljom postavkom – među tri izglasana favorita žiri ce proglasiti pobednika i dodeliti mu titulu “Flosal utisak 6. BFCa” i novčanu nagradu.

BFC stimuliše sva čula atraktivnim ambijentom i dvodnevnim programom koji će se odvijati širom parka, u namenski kreiranim zonama sa preko 50 učesnika i izlagača. Dozvolite svom šestom čulu da vas vodi kroz mnogobrojne sadržaje i inicijative koje ćemo i ove godine podeliti sa stalnom i novom publikom.

BFC su podržali Sekretarijat za kulturu i Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda. 

Radno vreme festivala je od 10 do 19 časova, a BFC je otvoren i besplatan za sve građane.

izvor:bfc.rs

Share