Šesti Balkan Art Fashion Event – BAFE

Šesti BAFE – „Balkan Art Fashion Event” održava se od 14. do 16. juna i obuhvata tri dana revija u prostoru kluba „Drugstore“ (Bulevar Despota Stefana 115), kao i zanimljiv prateći program. BAFE će okupiti više od 30 mladih modnih dizajnera iz regiona, odabranih na konkursu. Cilj manifestacije je da stručnu i širu javnost upozna sa stvaralaštvom mladih autora i pruži im podršku u promovisanju svog rada

Sesti-Balkan-Art-Fashion-Event---BAFE--2

Na ukupno devet revija svoje kreacije će predstaviti autori odabrani na regionalnom konkursu, na koji je tokom mesec dana pristiglo više od sto radova.

Prvog dana, 14. juna, koji se odvija pod sloganom „Forms and Fabrics” posetioce očekuju četiri revije. U 20 časova kreacije će predstaviti: Jean Angie Kaser (BiH), Bojana Čolić (SR), She and She – Marina Anđelković i Ana Barajević (SR), a u 21 čas: Hedra Design (SR), Evgenija Zafirovska (SLO), Stefan Ristić (SR), Mirjana Klepić (HR), dok publiku u 22 sata očekuju: Jelena Janković (SR), Angela Bogeska (HR).

Sesti-Balkan-Art-Fashion-Event---BAFE--1

Drugi dan, 15. jun, pod geslom “Cuts”, obuhvatiće sledeće revije – u 20 časova: Mona Lacko (HR), Grayscale (SR), Maja Knez (SR), u 21 čas: Dino Džinović (IT), Me and Machine (HR), 10 of 11 (SR), Kolektiv Proba. U 22 časa će se predstaviti: Ivan Stepanović (SR), Katarina Božičković (SR), Đorđe Baščarević (SR), Aleksandra Jovanovska (MK).

Different Look Of Women” slogan je trećeg dana revija, 16. juna, na kome nastupaju: Gabrijela Krešić (HR), Sara Milevska i Prokopie Kjaev (MK), Isidora Prokić (SR), Nemanja Devetak (SR) od 20 časova, Andrea Jovanovska (SR), Marija Ignjatović (SR), Milica Bačetić (SR), Marina Mićanović (SR) od 21 čas, i Milica Tričković (SR) i Villena Viscaria (SR) od 22 časa.

Prateći program će obuhvatiti izložbu – eco art projekat, studenata Univerziteta Metropolitan, pod nazivom „Restore your mind”, a posetioci će imati priliku da ih u pauzama između revija stilizuje Srđan Šveljo, poznati modni urednik i stilista. U kafeu “Zavod” će biti predstavljena izložba modnih akcesara i odeće “Live Dolls”.

BAFE je u pet prethodnih izdanja okupio gotovo stotinu mladih stvaralaca i prikazao njihove kreacije i talenat u okviru više od osamdeset pojedinačnih i grupnih revija. Poslednje izdanje „Balkan Art Fashion Event-a“ izazvalo je veliku pažnju autora iz zemalja okruženja, zbog čega je BAFE tim odlučio da platformu podigne na regionalni nivo.

“Balkan Art Fashion Event“ je modna manifestacija nastala je sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim, dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici. BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

 Sesti-Balkan-Art-Fashion-Event---BAFE--3

Share