Sa starog gramofona

Ne pitajte nas kako smo došli do ove numere… Već smo vam rekli da je put do pakla popločan „related videos-ima“ pa smo tako, lutajući bespućima YouTube datoteka, naleteli na pravi dragulj rane pop muzike. U pitanju je bend Chicory Tip, engleski sastav osnovan 1967. godine, a koji su prvih nekoliko godina oduševljavali publiku u pauzi između dva izvlačenja brojeva tombole.

Nakon tih pionirskih godina usledila je saradnja sa Rodžerom Isterbijem što je bio period kada profilišu svoj muzički pravac, a na vrhuncu njihovog „uspona“ na lestvici uspeha usledila je i saradnja sa čuvenim Đorđom Moroderom (sećate se) na pesmi „Son Of My Father“ koju ćete danas imati prilike da slušate u okviru rubrike Sa starog gramofona. Odmah ste prepoznali Moroderov mali crni Casio sintisajzer koji udara ritam na početku numere…

Godine 1972. ova strašna stvar našla se na mestu broj 1 UK Top Chart-a, a postala je i deo engleskog navijačkog folklora pošto su pojedine „firme“* na postojeću temu prilagodili tekst i uz taj ritam bodrili svoje pulene, evo već pola veka. Poslušajmo!


*Firms-kolokvijalni naziv za grupe navijača koji podržavaju određeni tim

Share