Rita Braga u KC Grad

U petak, 22. avgusta, portugalska kraljica ukulele-a Rita Braga ponovo dolazi u goste KC Grad! Ovoga puta veče dobija svoju dodatnu dimenziju u vidu nastupa Daniela Kovača i njegovog Jesenjeg orkestra.

Rita Braga je pevačica i izvođač sa eklektičnim repertoarom koji varira od Mocarta odsviranog na ukuleleju do srpskog, švedskog ili portugalskog world music-a, kaubojskih pesama, jazz-a iz 1920. do Bolivuda. Ona takođe piše i snima muziku za filmove i animacije, daje glas za animacije i naručenu muziku za reklame. Njena pozadina u u vizuelnoj umetnosti ju je spojila sa njenim muzičkim stilom i živim nastupima.

ritabraga

Nastupala je u Portugalu, Poljskoj, Srbiji, Španiji, Americi, Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Holandiji, Brazilu i Libanu, u različitim underground klubovima, pozorištima, festivalima stripa. Uglavnom nastupa pevajući i svirajući ukulele, ponekad u svoj nastup uključi klavir, sintisajzer ali već snimljene matrice za svoj solo nastup, a ponekad pozove na binu i lokalne muzičare, kao što će se sasvim sigurno desiti i u Beogradu.

Jesenji orkestar je projekat beogradskog muzičara Daniela Kovača, jednog od članova sastava Jarboli.
Početak koncerta je u 21 čas. Cena ulaznice iznosi 250 rsd.

Share