Prolećem i prirodom inspirisana kolekcija Emine Strkljević

Kolekcija COY Emine Strkljević, nastavak je i evolucija stila brenda Chicks on Chic.

Dizajnerka, poznata po pažljivom odabiru materijala prirodnog porekla i zanimljivih tekstura ovog puta izražava se u pamuku popelinu, posebno gustoj i sjajnoj verziji pamučnog tkanja, laganog i prozračnog dodira na vašoj koži, kao i svili i viskoznom satenu. Kolekcija je osmišljena kao izrazito ženstvena igra kolorita i materijala.

Dizajnerka materijal popelin pretvara u haljine elegantnih krojeva dok svilu i saten koji se inače koriste u izradi najfinijih i vrlo elegantnih modela na neverojatno originalan način prekraja u majice s pamučnim renderima nosive u svim prilikama, pantalone koje podsećaju na džins ali zapravo to nisu i slične odevne predmete koje preispituje i poigrava se s upotrebom spomenutih materijala, simbola iskonske elegancije lišene pretencioznog i suvišnog da bi kroz odevni predmet istakla ličnost osobe koja ga nosi.

U koloritu prevlađuju bordo, oker, lila, plavičasta i bela, boje kojima dizajnerka dode eteričnost odjeći. Kampanja namenjena pobornicama nove, hrabre elegancije koja donosi uticaj Japana poneli su modeli Sara Bašković i Marija Kovač, a Ivana Petković Kraljević  je bila zadužena za sminku. Kampanju COY, fotoaparatom je ovekovečila Martina Bilan aka Dunja Ignis

Share