Predstavljanje knjige pripovedaka Sanje Domazet

U četvrtak 4. aprila u 19.00h u Klubu Magistrala očekuje vas promocija zbirke pripovedaka Sanje Domazet  LJUBAV NIJE DOVOLjNA (Službeni glasnik, 2018)

U programu učestvuju Anđelka Cvijić, Gordana Milosavljević Stojanović i autorka Od Moskve i Beograda do japanskih šuma smrti i zabačenih kineskih provincija, od velikih, sjajnih prestonica do koncentracionih logora, ljubavi u ovoj knjizi ne prestaje da kuca srce.
„Sam naslov neočekivano vara čitaoca – ovo nisu, i ne isključivo, ljubavne priče koje govore o odnosu muškarca i žene. (…) Knjiga je podeljena na tri dela. Po četiri priče nalaze se u grupi čiji naslovi govore o tome koliko u delima S. Domazet zajedno dišu literatura i muzika Mesečina u h-molu, Svetlost u c-duru i Rekvijem „Agnus Dei“. (…) i ovom zbirkom priča, na čijoj se naslovnoj strani nalazi slika Milana Tucovića, potvrđuje da u jeziku koji odlikuje njena dela, bilo dramska bilo prozu, leže najbolje osobine slovenske i svetske literature.“Anđelka Cvijić, Danas
Sanja Domazet (14.5.1968, Smederevo) piše prozu, drame i eseje. Profesorka je na Fakultetu političkih nauka. Romani: Ko plače, Fric, Azil, Čitati more, Acqua alta; drame: Punjene tikvice, Krila od olova, Koko, Frida, Mesec u plamenu…; eseji: Anatomija zanosa, Božanstevni bezbožnici: ikone XX vekai Senke; knjiga drama i priča Moć maske. Dobitnica Ženskog pera, Najboljeg novinarskog pera, regionalne nagrade Meša Selimović. Njena radio drama Nar predstavljala je Srbiju na međunarodnom radiofonskom festivalu Prix Italia. Prevođena je na: engleski, francuski, poljski, bugarski, rumunski, makedonski, jermenski i turski jezik.

Share