Plezir u karantinu: Vežbom do boljeg raspoloženja

Nemirnog duha i veoma radoznala, važim za jednu od večitih istraživačica gradskih kutaka i dešavanja. Jedna sam od onih koja mnogo više vremena provodi van kuće nego u njoj. Inspirišu me ljudi, svet koji me okružuje, priroda i sve čemu idem u susret, pa sam nakon odluke o izolaciji bila u rebusu šta raditi zatvoren u kući. Međutim, iz dana u dan počela sam da se oprobavam u mnogim kreativnim aktivnostima. Slikala sam, bojila, igrala se maštom i koristila sve što mi je došlo pod ruku od novina, cveća, konca, papira do bojanki koje su umetnici delili online kako bi uneli malo šarenila u danima koji predstoje.

Ono čega sam se držala i pre izolacije, što je bio sastavni deo jednog običnog dana uspela sam da zadržim i u ovim, da kažem manje običnim danima. Reč je o vežbama za koje, bez obzira na raspoloženje  uvek izdvojim vreme, a radim sve ono što me u tom trenutku ispunjava. Bilo da je reč o jogi, istezanju, plesu ili vežbama snage, moj zadatak je da svakodnevno posvetim barem sat vremena zadovoljstvu koje će osnažiti moj um i telo.

Ako se pitate kojim rekvizitima sam zamenila tegove, odgovor su tegle, flaše, kutije i slični predmeti koji mogu u ovom periodu da zamene one u teretani, mada i bez toga se može. Važno je da ne zaboravimo da je čovek biće stvoreno da se kreće, da poštujemo telo, koristimo ga.

Iz iskustva mogu da kažem da se ja osećam lepo i zadovoljno nakon vežbi. Osećam olakšanje i radost što sam izbegla nepomeranje, što sam aktivirala mišiće, čula svoj dah.

Uvek se tu pojavi jedan osmeh, rezultat kao dokaz da sam bolja nego prethodnog dana, a naravno i muzika dodatno doprinosi da hormon sreće raste.

Privilegija je imati širok dijapazon besplatnih online treninga, pa zašto ne bismo izašli iz karantina opremljeni novim znanjem i veštinama. Neka vam fizički izgled bude u drugom planu, sada mislite na radost koja dolazi sa upoznavanjem svog tela i malo po malo, pomerajte svoje granice.

Share