Pesma dana

Danas dolazi do stapanja dve rubrike u jednu. Ko je redovan na našim „talasima“ imaće problem da odredi da li je danas utorak ili četvrtak, jer imamo numeru koja ima arhaičan prizvuk i koja je upotrebljena za potrebe jedne od najbolje urađenih serija ikada. Da krenemo prvo od pesme, u pitanju je singl iz 1965. Baby Jane (Mo Mo Jane) koju izvodi Mitch Ryder sa njegovim sastavom The Detroit Wheels. Pesma je bila veoma popularna i nekoliko nedelja se nalazila na vrhu top lista kako u Americi tako i u Velikoj Britaniji.

A serija Mad Men? Ah kakva serija, koliko dobra produkcija i priča! Kada se pojavila u produkciji, tada nižerazrednog kablovskog kanala AMC, (ne zaboravite da je prva sezona emitovana još 2007.) koji se preskakao jer je emitovao samo stare filmove za koje niko nikad nije čuo ili one koje je svako gledao po nekoliko puta, napravila je revoluciju.

Ostvarenje koje je donelo novu popularnost TV serijama nastalo je iz želje autora Matthew Weiner-a (ko-scenarista The Sopranos) da dočara, to ne tako davno vreme, u kome nije bilo današnjih sredstava komunikacije, vreme kada su muškarcima mnoge stvari bile dozvoljene, a žene „znale svoje mesto“. Kasnije iz kuhinje AMC produkcije izašle su The Walking Dead, Better Call Saul, The Terror, Preacher…

Share