Pesma dana

Na redu je kutak za sountrack četvrtak, a u tom kutku „čuči“ po našem izboru stvar  „Go All The Way“ od američke power-pop grupe Raspberries. Naša današnja pesma našla se kao na play listi filmske muzike za ostvarenje „Guardians of the Galaxy“ čiju režiju potpisuje Džejms Gun, a glavne uloge podeljene su Kris Pratu i Zoe Saldani.

Ova stvar se nalazi na čuvenoj kompilaciji power-pop hitova „20 Greats From The Golden Decade Of Power Pop“ koju bi, da mi ponude da biram tri stvari koje bi poneo na pusto ostrvo, jedna od te tri bila upravo pomenuta skupina pesama.

Navedena kompilacija je bila važna i za Vins Giligena kreatora serije Breaking Bad. Naime, kada je pisao pretposlednju epizodu nije znao kako da seriju privede kraju. Osamio se u kolibi njegove supruge negde u tzv. Srednjem-zapadu Američke države. Kako nigde nije bilo signala za internet, niti signala za telefon, jedino na šta je bio osuđen bila je zlatna power-pop kompilacija. Tu je odslušao jednu stvar posle koje je seriju završio u velikom stilu. Koja je to stvar, e to ćete čuti sledeći put!

Share