Novi Sad dobija prvi ženski coworking prostor u Srbiji

Novi Sad je dobio prvi specijalizovani, samo ženski radni prostor. Space Girls je novootvoreni prostor za zajednički rad namenjen preduzetnicama i frilenserkama. Nastao je iz ideje da bude podrška ženama u preduzetništvu kao i onima koje tek planiraju da se upuste u preduzetničke vode. Space Girls je osmišljen kao sigurno mesto za ideje, inspiraciju i podršku na ponekad teškom putu preduzetništva.

Cilj Space Girls-a je da se napravi zajednica u kojoj vlada osećaj pripadnosti, međusobna podrška među ženama, a planirana je i edukacija na razne teme koje mogu da pomognu na preduzetničkom putu.

Space Girls se prostire na dva nivoa. Na gornjem se nalazi open space koncept sa sedam stolova, u smanjenom kapacitetu zbog trenutne situacije, zatim privatna kancelarija za manje firme sa do četiri zaposlena, kao i kuhinja i sanitarne prostorije. Na donjem nivou je smešten prostor za sastanke, koji se po potrebi transformiše u prostor za različite događaje, edukativnog i zabavnog karaktera, koji je slobodan za iznajmljivanje.

Osnivačica, Vanja Živković, poziva sve zainteresovane društveno odgovorne kompanije da se pridruže i i pomognu na njihovom putu ka ostvarivanju ciljeva. Kako kaže: „Znam da je u novonastaloj situaciji došlo do puno promena, kako u privatnoj, tako i poslovnoj dinamici, te vas pozivam da zajedno gradimo „novo normalno”. Rezervišite svoje novo radno mesto.”

Prostor se nalazi u Kosovskoj 26, u Novom Sadu.

Share