Nouvelle vague ponovo u Beogradu!

Nouvelle Vague se nakon nekoliko rasprodatih koncerata u Beogradu, vraća u prestonicu na zadovoljstvo svih ljubitelja dobre muzike, a koncert  će održati 9. decembra u Hangaru (Luka Beograd) u 21.30.

Prvi album ovog benda, nazvan po samom bendu Nouvelle Vague, objavljen je 2004. godine. Objašnjavajući kako je projekat nastao, Olivije Libo je rekao: Mark Kolin i ja smo obojica bili muzičari i producenti u francuskoj muzičkoj industriji kada me je 2002. godine Mark pozvao sa veoma neobičnom idejom o obradi pesme Love Will Tear Us Apart u bossa nova verziji. Pomislio sam da je ova ideja potpuno luda, ali veoma uzbudljiva. Odlučili smo da uđemo u studio i isprobamo  što je pre moguće. Onda smo obradili Them Boyz in the Hood and Somebody to Love. Napravili smo album za samo osam meseci. Posle toga sebe nazvali Nouvelle Vague….I to je priča!
Ova dva umetnika su u svom jedinstvenim projektu preosmislila žanr „kaver” benda, provlačeći najpoznatije pesme panka, roka i post-panka kroz filter bossanove. Bossanova u prevodu sa portugalskog znači Novi talas (New Wave), a otud onda francuski naziv – Nouvelle vague. 
Da se riskantan potez isplatio, svedoči milion prodatih kopija njihova četiri albuma.
Počev od 2011, Nouvelle Vague prave diskografsku pauzu, fokusirajući se na inovativne žive nastupe, a Novim albumom I Could Be Happy (2016) i spektaklom uživo, Olivije, Mark i njihova plejada ženskih vokala nastavili su svoje putovanje kroz vreme sa obnovljenom energijom. S druge strane, Nouvelle vague by Nouvelle Vague and Some Friends predstavlja početnu tačku narednih projekata: novog albuma na kome se pank i post-pank standardi, oblikovani karakterističnim Nouvelle Vague –  šarmom, kombinuju po prvi put sa autorskim pesmama Kolana i Liboa. Ispostavlja se da je ovaj duo producenata mnogo više od talentovanih aranžera. Ovaj album takođe pruža priliku da se ponovo okupe originalne pevačice Nouvelle Vague – Elodi Freže, Melani Pen, Lizet Alea i Nadea, kao i nove gošće kao što su Kamij ili Klara Lućani.

Na koncertu u Beogradu bend će nastupiti u sastavu koji uz Marka i Olivijea čine Melani Pen i Elodi Freže.  

Karte su u prodaji po ceni od 1500 din preko Eventim mreže, dok će na dan koncerta cena karte iznositi 1800 din.

Share