Muzički vikend u KC Grad!

Ovog petka  i subote (6. i 7. jun) vas očekuju dve žurke u kulturnom centru GRAD, Braće Krsmanović 4.

basta_luka_strika_knezevic

Petak 6. jun, 20h

Zaokret i Dept. of Forgotten Songs predstavljaju: Elizabeth Morris (Allo Darlin) & Ola Innset (Making Marks), uz podršku Benjda.

Zaokret je i ovog leta u bašti KC Grad pod parolom ‘Zaokreni leto‘. Kao i prošlog leta, Zaokret organizuje koncerte brojnih muzičara iz Beograda i šire koji u ranim večernjim satima uz pratnju Zaokret DJ seta sviraju za vas potpuno besplatno. Svakog sunčanog četvrtka provedite 4 sata uz aktuelne bendove i dj setove koje oni smatraju da je vredno videti i čuti.

Ovom specijalnom prilikom – otvaranje sezone, pa još i petak! – Kišobranci zajedno sa Dept. of Forgotten Songs predstavljaju koncert Elizabet Moris i Ule Inseta iz bendova Allo Darlin’ i Making Marks.

zaokret

Elizabet je ključni član i milozvučni glas londonskog benda Allo Darlin’, dobro znanog svim ljubiteljima poletnog i razdraganog indie popa. Svojim inteligentnim i duhovitim, a pre svega iskrenim tekstovima zaslužila je da je kritika već uveliko svrstava rame uz rame uz velikane poput Džonatana Ričmena, Jensa Lekmana i neponovljivog Stivena Merita (The Magnetic Fields). No, lepota ovog benda je mnogo šira od prekrasnih Elizabetinih tekstova, razigrani ukulele i melodije na trenutke nostalgične, na trenutke zarazno okretne, ne ostavljaju nikog kamenog srca. Allo Darlin’ iza sebe ima dva albuma, eponimni prvi i, od kritike i publike zdušno prihvaćen, drugi “Europe,” a i treći se očekuje na jesen, dok u međuvremenu Elizabet istražuje kulinarske i druge lepote Italije i sa svojim mužem Ulom dolazi i u naše letnje veče. Bend Making Marks je takođe ime dobro znano među twee pop zaljubljenicima i baš iz njega nam stiže i Ula Inset, gitarista i vokal ovog nežnog norveškog pop blaga.

Zajedno će izvesti set Elizabetinih solo pesama, kao i deo Allo Darlin’ repertoara, a možda i poneku Making Marks numeru.


A gde je ukulele i pop savršenih tekstova tu je i Benjd. Koliko je ovo retka prilika za slušanje Benjda govori i činjenica da je jedan od nekolicine koncerata ovog one man show-a održan u čamcu. U Boki. Za vrlo važnu publiku od nekoliko ljudi, dva galeba i 4 jata riba.

Ulaz slobodan!

Subota 7. jun, 22h

ХАЈДЕ БЕЈБИ, ИГРАЈ ЛОКОМОУШН

Budi kao čigra kada igraš lokomoušn – zaplešite lokomoušn uz sve što vam padne na pamet od doo-wopa, preko klasičnih rock’n’roll hitova, do savremenih reinkarnacija šlagera.


Ulaz slobodan!

 

Share