Muzička nedelja u KC Grad

Četvrtak 27. novembar, 20h Elektrana Neon Nacht

U goste dolazi Vlada iz Niša, polovina Yugodrom platforme, sa kojom je i letos imao izložbu u Kulturni centar GRAD, a u klubu poznatiji kao WC7. Društvo u zločinu mu prave: BAGHEERA MÜNCHGSTETTNER izaslanik Drugstore Beograd kluba i ambasador Neon Nacht-a NEOMODERN, ujedno i polovina minimal wave dua YusYus!

2711-poster

Primitivni ples u centru Afrike
primitivni ples u srcu Tibeta
Primitivni ples na Bliskom istoku
primitivni ples na divljem zapadu
d-d-dancing
d-d-d-d-dancing
d-d-d-d-d-d-dancing

▬▬▬ LINE UP ▬▬▬▬▬▬▬▬

◆ WC7
http://www.mixcloud.com/WC7/
http://www.mixcloud.com/yugodrom/

◆ NEOMODERN
http://www.mixcloud.com/neoModern/

◆ BAGHEERA MÜNCHGSTETTNER
http://www.mixcloud.com/takexmexhome/

▬▬▬ PARTENAIRES ▬▬▬▬▬▬▬▬
YUGODROM >> http://yugodrom.com/
ELEKTRANA >> http://elektrana.net/

Cena karte = 150 rsd
vidimo se na d-d-danceflooru

Petak 28. novembar, 23h BEYOND HOUSE PRESENTS SPACE DIMENSIONS CONTROLER

▶ SPACE DIMENSIONS CONTROLLER
(Belfast / Ireland)
+
▶ DOO (Beyond House)
▶ VEM (Beyond House)

Posle dolaska nemačkog di-džeja Mick Willsa u prestonički klub Dragstore, Beyond House, grupa mladih beogradskih di-džejeva širi novembarsku listu gostiju. Sledeći u nizu je mladi irski producent Jack Hammil poznatiji pod pseudonimom Space Dimensions Controller, koji će 28. novembra nastupiti u KC Gradu.

Mladi di-džej iz Belfasta poznat je po mešanju stilova, pa će beogradski klaberi u njegovom setu moći da čuju deep house, electro, disco i acid. Nastup u Beogradu biće ujedno i njegovo premijerno predstavljanje u glavnom gradu.

spacedimensioncontroller

Jack Hammil je prvi put zvanično zakoračio u svet elektronske muzike kada je imao samo 19 godina. Posle prvog kupljenog muzičkog instrumenta po kome je nastao pseudonim Space Dimensions Controler, Hammil snima svoj prvi album “The Love Quadrant”, a njegova izdavačka kuća ga proglašava za jednog od di-džejeva “nove generacije. Njegova muzika inspirisana je fankom 80-tih godina, a veliko interesovanje za film i filmsku muziku dodatno je uticalo i definisalo njegov umetnički pravac. Tako, veoma često, pre nego što počne da kreira nove trake, Hammil stvara likove i piše priče prema kojima komponuje muziku.

Ispunjen dijalozima, vokalima i zvukom budućnosti, 2013. godine objavljen je album pod nazivom “Welcome to Mikrosector-50”, koji najbolje oslikava Hammilov jedinstveni pristup kreiranju muzike i pokazuje da je ona za njega mnogo više od običnog zvuka.

Tako je glavni akter albuma “Welcome to Mikrosector-50” Mr. 8040, čije je putovanje kroz vreme i povratak na svoju planetu predstavljeno brojnim dijalozima i rigidnim robo fankom kako ga i sam Hammil opisuje.

Ako želite da đuskajući prođete kroz sva poglavlja jedinstvene priče, koju u svom setu kreira mladi Irac, karte u pretprodaji možete kupiti u KC Gradu.

Nikola Vemić i Dušan Predojević Doo domaća podrška

Članovi di-džej pokreta Beyond House i jedan od najpopularnijih dvojaca u Beogradu, poznati po tome da se muzički međusobno dopunjuju u svojim setovima, 28. novembra napraviće odličan disko i fank uvod pred nastup SDC-a.

Dušan Predojević Doo svoj muzički stil opisuje kao „hod“ po tankoj liniji između modernog i klasičnog zvuka, baziranog na house i tehno muzici. Dušanovo ime vezuje se i za muzički blog „MYMODERN“, gde sa grupom entuzijasta vodi, uređuje i profiliše muzički ukus njegovih brojnih posetilaca.

Igrajući se sa različitim stilovima i žanrovima Nikola Vemić uvek prati svoju intuiciju, što ljude navodi na neprekidan ples i igru, bilo da se radi o intimnoj atmosferi kluba ili velikom prostoru pred hiljadama ljudi. Njegovi setovi su oslikani kako disko i deep zvucima, tako i zvucima house muzike, a svaki od njegovih mikseva ima posebnu emotivnu težinu.

Cena karte: 500 rsd do 00h, posle 700 rsd

Subota 29. novembar, 20h WENT promocija EP-a Aleternative Endings

Beogradski bend Went će u novembru predstaviti svoj treci EP pod nazivom “Alternative Endings”. Tim povodom 29. novembra odrzava se i koncert i promocija izdanja u Kulturnom centru Grad.

Nakon nedavno objavljenog singla “Short-term memory” i pratećeg spota, na red je došla i promocija konačnog izdanja pod okriljem izdavačke kuće Floorcollapsing. EP sadrži 5 pesama, a celo izdanje snimljeno je u studiju 3×2 u Pančevu. Stefan Gaćeša potpisuje mix, dok je za produkciju bio zadužen Dušan Filimonović.

went

Na promociji u KC Gradu Went će u punoj postavi predstaviti u celosti “Alternative endings” uživo, a publika će imati priliku da čuje i neke od pesama sa prethodnog “Wasteland” EP-a, kao i neke iz najnovijeg bendovog repretoara.

Went je nastao 2005. godine, i u svojoj muzici polazeći od tradicije americkog folka mešaju uticaje alternativnih žanrova sa estetikom akustičnog zvuka. Članovi benda su Dušan Filimonović (gitara,vokal), Stefan Pejatović (bubanj), Ivana Miljković (gitara, perkusije, orgulje), Goran Strbo (gitara, perkusije, synth), Sara Tomić (bas), uz duvačku sekciju koju čine Marina Milošević (truba) i Tomislav Marjanović (eufonijum).

Karte za koncert moći će da se kupe u na vratima KC Grada po ceni od 300 dinara, DJ podrška će biti “DJ Truch” sa almost pop zvukom, a ceo događaj počinje u osam sati.

www.facebook.com/band.went
soundcloud.com/a-band-known-as-went/sets
www.youtube.com/channel/UC4V4Smx-wj6PFV00_OQsBgg/feed?vie

Subota 29. novembar, 23:30h PIONIRSKO VEČE –  Gordan Paunović, Ewox & Tamarinsky, Miloš Stojanović

Drugovi i drugarice! Braćo i sestre pioniri i pionirke! Okupićemo se 29. novembra u domu kulture “KC GRAD”, na adresi Braće Krsmanović 4, kako bismo proslavili Dan Republike! Molimo vas da izvadite iz ormara vaše bele košulje, crvene marame, plave kapice sa petokrakom i dođete na igranku kako bismo zajedno proslavili zlatno doba bratstva i jedinstva, kada smo svi živeli pod istim krovom, u ljubavi i u slozi!

6854petokraka_360

Na svečanom programu nastupiće više puta odlikovan veteran Gordan Paunović, kao i herojski duet iz partizanskih dana: Ewox & Tamarinsky. Poželećemo i dobrodošlicu povratniku sa Zapadnog fronta, starom članu Electric Factory divizije: Miloš Stojanoviću!

Ulaz je za sve pionire i pionirke besplatan do ponoći, dok se posle ponoći naplaćuje simboličnih 200 RSD.

☆ Živela JUGOSLAVIJA! I da nam živi živi rad! ☆

 

Share