Mr. Leenknecht – Chunks of Funk u klubu Šećer

Mr. Leenknecht ovog petka (9. februar) dolazi u beogradski klub Šećer. On je gost White City Soul kolektiva poznatog po organizaciji odličnih žurki. Mr. Leenknecht je DJ iz Belgije i grafiti umetnik.

Momak koji živi za ritam i grafiku. Sa jedne strane, poznat je kao DJ koji pušta zaista raznoliku melanholičnu muziku sa svih podneblja i dekada – od elektronske do organske i svega između. Od beats-a do brazilske bossa nove, hip-hop-a do house-a, u svojoj torbi krije pravu raznolikost koja nikada nije mainstream.

Mr. Leenknecht u svojoj zemlji pušta muziku i organizuje Chunks of Funk iventove, a pored toga puštao je i u Parizu, Varšavi, Šefildu, Amsterdamu, Ibici, Bolonji, Lucernu, Ženevi i mnogim drugim gradovima. Puštao je zajedno sa Dam-Funk, Mak Graef, Kutmah, Leftom i imao je čast da pušta nekoliko puta na World WIde festivalu Gilles Petersona. Prošle godine učestvovao je na Southern Soul Festival-u u Crnoj Gori. Takođe je domaćin nedeljne radio emisije koja se emituje u četiri različite zemlje: Bruž (Brisel, Belgija), Reform Radio (Mančester, Velika Britanija), Neringa FM (Vilnius, Litvanija) i Ness Radio (Marakeš, Maroko) takođe pravi i miksove i gostujuće radio emisije za Red Light Radio (Amsterdam), Laid Back Radio (LDBK, Brisel), Le Mellotron (Pariz), Shourai Sessions (Amsterdam).

2016. Godine je dobio Online radio nagradu (Online Radio Award) za najbolji Online muzički šou (Best Online Music Show) u kategoriji Eklektik, a njegov profil na Mixcloud-u broji 19.000 pratilaca. Član je live benda Liza Akaa (gramofoni /sampling) (vvv.lizaku.com – Sonar Kollektiv).

Organizator događaja je White City Soul, organizacija koja iza sebe krije strastvene ljubitelje muzike i kolekcionare gramofonskih ploča.

Share