Marčelov Napet šou

Iako već naviknuti da nam Marko ŠelićMarčelo direktno u lice govori istinu, bez obzira na to da li su u pitanju njegovi prozni tekstovi ili poezija, on je ponovo uspeo da nas iznenadi: ovoga puta „knjigoalbumom“. Skeniranje realnosti i analizu razloga zbog kojih smo danas bezmalo svi akteri jednog „napetog šoua“ nalazimo u Markovim tekstovima pesama koje se nalaze na albumu (a koji je sastavni deo ove knjige) i u esejima koje pored Marka potpisuju reditelj Kokan Mladenović, pisci David Albahari, Mihajlo Pantić i Pavle Zelić, aforističar Dalibor Đorđević, rok kritičar Petar Janjatović, kolumnista Draža Petrović, mirovni radnik Milan Colić, psiholog i psihoterapeut Vladan Beara i koordinatorka organizacije ASTRA Elena Krsmanović.

napet-sou-sajt

Na vama je da odlučite da li ćete iščitavati muziku ilislušati knjigu, u svakom slučaju, u vašim rukama se nalazi jedinstvena zbirka savremene poezije i pronicljivih, svežih, analitičnih, ali i ljudski toplih portreta sveta koji nas okružuje.

Intervju koji je za Plezir dao Marčelo možete pročitati ovde.

Markov Napet šou uzbudljiv je trenutak u karijeri čoveka koji ima šta da kaže i zna kako to da učini, umetnika progonjenog podjednako društvenim i ličnim demonima; ako mene pitate, ionako mi je sumnjiv svaki pesnik kome se bilo koji od tih demona ne javljaju. Samim tim, Napet šou je i fotoportret ovog društva, zatečenog u raskoraku između lošeg sada i goreg sutra. ’To jest, hoće li biti bolje? Neće.’, kaže Marko, i odmah potom zaboravi šta je rekao, pa piše, peva, govori i iznad svega živi kao da ipak hoće, i kao da je baš on taj koji će svojim ljudskim i umetničkim činjenjem prevaliti, pretegnuti ovaj svet na svetliju stranu. A zašto? Zato što samo tako čovek može i sme da živi: u napetosti, koja je drugo ime za ono kad ne daš i baš ne daš i eto ne daš paucima da premreže nebo.“ Teofil Pančić

Kako se ne bismo zadržali samo na rečima, već vam i dali priliku da sami prosudite da li vam se knjiga dopada, u dogovoru sa izdavačkom kućom Laguna, poklanjamo Marčelovu knjigu Napet šou.

Sve što treba je da uradite kako biste osvojili knjigu je da lajkujete Plezirovu stranicu i ostavite komentar sa vašim imenom i mejl adresom. Prijave će biti otvorene narednih 5 dana (do 17. novembra).

Pobednika biramo uz pomoć random.org

Update: Dobitinica Marčelove knjige je osoba koja je ostavila prvi komentar. Iv, molim te pošalji nam svoje podatke i adresu na plezirmagazin@gmail.com kako bismo mogli da ti pošaljemo knjigu.

Hvala svima ne učešću, ne budite tužni, do kraja novembra delimo još dve knjige. Budite uz Plezir.

Share