Knjiga na poklon: Unutrašnje dvorište Goran Petrović

U knjizi „Unutrašnje dvorište“ nalaze se izabrane priče iz svih dosadašnjih zbirki Gorana Petrovića („Saveti za lakši život“, „Ostrvo i okolne priče“, „Bližnji“ i „Razlike“) i nova priča „Unutrašnje dvorište“.

Kao što je prvom svojom knjigom „Saveti za bolji život“ utro put poetičkim rukavcima u svojim kasnijim pripovetkama i romanima, tako je pričama iz ove knjige Goran Petrović uverljivo omeđio svoj razuđeni pripovedački prostor. Stanar koji se pretvara u anđela, grupa prijatelja koja tajno ulazi u jedan pejzaž akvarela, likovi koji skidaju kolutove dima sa zidova i nameštaja, koračaju lebdeći iznad zemlje, boje pepeo ptice Feniks, daju lekcije uvažavanja ili se bave iskopavanjem sreće – svi ovi Petrovićevi književni junaci oblikuju jedan čudesan, sanjani svet što teži da izađe iz bezlične svakodnevice, zakorači u predeo mašte i nastani jedinstven književni mikrokosmos u odnosu na ustaljene prozne postupke u srpskoj književnosti na prelazu dva veka.

Knjiga sadrži i pogovor urednika Dejana Mihailovića.

„Unutrašnje dvorište“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Knjiga na poklon

Knjigu Unutrašnje dvorište možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 7 dana. Potrebno je da nas zapratite na Instagramu, ostavite komentar i podelite objavu putem Instagram storija u kome ćete nas označiti. Pobednika ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima.

Update

Nagradna igra je završena, a knjigu Unutrašnje dvorište osvojio je naš čitalac koji je ostavio komentar pod brojem 2 – Mladen Ivanović. Ćestitamo!

Share