Knjiga na poklon: Srž zla Luka d’Andrea

Italijanski triler sa elementima horora. Mladi autor Selindžer počinje da radi na dokumentarnom filmu o alpskoj spasilačkoj službi. Međutim, tokom snimanja postaje žrtva užasne nesreće. Pokušavajući da se oporavi od ovog traumatičnog iskustva, saznaje za masakr tri studenta u Bleterbahu. O tome niko ne želi da govori u selu, ali Selindžer je odlučan da reši misteriju.

Sadržaj

Džeremaja Selindžer je mladi televizijski autor iz Njujorka koji se, zajedno sa ženom Anelize, preselio u Zibenhoh, mestašce u Južnom Tirolu, gde je ona odrasla. S njima je i mala pametnica Klara, njihova petogodišnja ćerka. Opčinjen planinama i meštanima, Selindžer počinje da radi na dokumentarnom filmu o spasiocima, ali se za vreme snimanja dogodi tragedija. Dok pokušava da zaboravi to traumatično iskustvo, slučajno saznaje za krvavi događaj koji se desio mnogo godina ranije: za pokolj troje mladih pustolova koji su otišli na izlet u klanac Bleterbah. Ubica nikada nije pronađen i u selu ne žele da pričaju o tome: možda zato što je i sama pomisao na masakr dovoljna da oživi užas, a možda i zato što mnogi nešto kriju. Uprkos sve većem neprijateljstvu koje gorštaci pokazuju prema njemu i Anelizinom protivljenju, Selinžer počinje da kopa po prošlosti i trag ga vodi ka neočekivanom i stravičnom otkriću.

Drugi o knjizi

„Bez preterivanja, ovaj roman se može uporediti sa najboljim delima Stivena Kinga i Jua Nesbea.“ Masimo Vinčenci, La Repubblica

O autoru

Luka d’Andrea je rođen 1979. godine u Bolcanu u italiji, gde je deset godina radio kao profesor u srednjoj školi. Njegovi romani su prevedeni na više od trideset jezika, a Srž zla je njegov prvi triler.

Knjiga na poklon

Knjigu Srž zla možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 7 dana. Potrebno je da zapratite Plezir na instagramu, ostavite komentar ispod ove objave i podelite objavu putem društvene mreže po izboru (Facebook, Instagram, Twitter, Google +). Pobednika ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima.

Update

Nagradna igra je završena. Dobitnica knjige Srž zla je čitateljka koja je ostavila komentar pod brojem 6 – Marina Tepić. Čestitamo!

Share