Knjiga-na-poklon-Kad-svinje

Knjiga na poklon: Kad svinje polete – Pink Flojd iz prve ruke Mark Blejk

Biografija grupe Pink Flojd.

Knjiga-na-poklon-Kad-svinje

Sadržaj

Kad svinje polete je prva kompletna biografija grupe Pink Flojd. Ovo prošireno izdanje istorije jedne od najvećih rok grupa svih vremena nastalo je nakon što je autor Mark Blejk razgovarao sa Dejvidom Gilmorom, Rodžerom Votersom, Ričardom Rajtom i Nikom Mejsonom, i intervjuisao ostale bivše članove grupe, producente, školske drugove, devojke, scenske tehničare, cimere, menadžere, prijatelje, neprijatelje i brojne druge ljude koji su imali uvid u živote članova grupe i njihov rad.

Spajajući mišljenja i uspomene očevidaca, ova knjiga prati priču grupe počev od njenih korena u Kembridžu do globalnog uspeha albumom The Dark Side Of the Moon i gorkog raspada osamdesetih godina XX veka, od njihovog istorijskog okupljanja na „Lajv ejtu“ do smrti osnivača Sida Bareta 2006. i sve nakon toga.

Precizna, uzbudljiva i ambiciozna poput svakog njihovog albuma, Kad svinje polete je proglašena za najpotpuniju biografiju Pink Flojda.

Drugi o knjizi

„Kompletna istorija Pink Flojda.“ Q Magazine

„Biografija bogata anegdotama.“ Classic Rock

„Fascinantna priča o destruktivnom egu.“ Sun

„Najpotpunija knjiga o istoriji najvoljenije britanske grupe.“ Choice

O autoru
Mark Blejk je bio pomoćnik urednika časopisa Q i dugogodišnji saradnik sestrinskog magazina Mojo. Autor je knjiga „Da li je ovo pravi život: neispričana priča o grupi Queen i „Kamenujte me: dosetke i mudrosti Kita Ričardsa“, a bio je urednik dva kapitalna muzička štiva: „Dilan: vizije, portreti i zadnje strane“ i „Pank: cela priča“. Mark Blejk živi u Londonu sa suprugom i sinom. Više informacija potražite na markrblake.com.

Info o naslovu

Pigs might fly – fraza u naslovu ove knjige koristi se kao opis nečega neverovatnog, pa bi preneseno to na našem jeziku bilo „kad na vrbi rodi grožđe“. Međutim, u vizuelnim spektaklima grupe Pink Flojd motiv letećih svinja jedan je od najprepoznatljivijih, stoga ostajemo pri bukvalnom prevodu.

Knjiga na poklon

Knjigu Kad svinje polete možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 7 dana. Potrebno je da ostavite komentar na sajtu ispod ove objave i podelite ovu objavu putem Facebook-a. Pobednika ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima

Share

About Tea

19 thoughts on “Knjiga na poklon: Kad svinje polete – Pink Flojd iz prve ruke Mark Blejk

  1. uvek lepe knjige delite i uvek nas razveselite a ovo bi bila prava stvar da se ova lepa knjiga dobije na dar!
    srecno svima koliko nas ima!
    nadam se sreci jer bi ova sjajna knjiga bio poklon najveci! srecno!

  2. Ikone muzičke scene! Ponosna sam što još uvek mogu da uživam u neponovljivom zvuku pucketanja ploča, omiljenom albumu Wish You Were Here, i nadam se, ovoj sjajnom knjizi! Kombinacija za uživanje!

  3. Knjiga je pravo bogatstvo za nas koji su odrastali uz Pink Flojd! Jedna i jedina “Another Brick In The Wall “iz 1979 koja je emitovala kolektivnu energiju slobode i bunta protiv skolstva i meni davala vetar u ledja koja sam u to vreme studirala. :-) Uvek bio i ostace neprikosnoven Pink Flojd :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

*