Knjiga na poklon: Istok – Zapad Momo Kapor

Izdavačka kuća Dereta, svom književnom opusu dodala je još jednu knjgu miljenika domaće publike, Mome Kapora. U pitanju je izdanje knjige Istok – Zapad koja je opremljena ilustracijama autora. Istok – Zapad pripada krugu dela posvećenih Beogradu i njegovim stanovnicima, između dva velika antagonistička sveta. To je svojevrstan vodič, koji u nizu kratkih odlomaka, uvodi čitaoca u beogradske tajne, baveći se „sitnicama koje život znače“.

„U našoj kući mešaju se Istok i Zapad. Kuća je, naime, postavljena baš tako, na samoj raskrsnici. Kad s vremena na vreme prevlada Zapad u nama, procveta privatna trgovina, u izlozima svega i svačega, osile se novopečeni bogataši i tada se budi Istok, zabrinut za put u socijalizam. Tada naš Istok počne da razrezuje poreze, uvodi mere, menja zakone, popunjava kriminalne hronike, sve dok naš Zapad ne pokupi uložene pare i zbriše na njihov Zapad, čekajući povoljan trenutak da se vrati. Čini mi se da čitavog života igram na razapetoj žici između dve velike tvrđave. Kroz kuću mi duvaju istočni i zapadni vetrovi, nemam gde da se sklonim od promaje…“

Knjiga na poklon

Knjigu Istok – Zapad možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati naredna 7 dana. Potrebno je da zapratite Plezir na instagramu, ostavite komentar ispod ove objave i podelite objavu putem društvene mreže po izboru (Facebook, Instagram, Twitter, Google +). Pobednika ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima.

Update

Nagradna igra je završena, a knjigu Istok – Zapad osvojila je naša čitateljka koja je ostavila komentar pod brojem 11 – Dragana M. Čestitamo!

Share