Knjiga na poklon: HAKER, TROL, UZBUNJIVAČ, ŠPIJUN – MNOGA LICA ANONIMUSA Gabrijela Kolman

Sveobuhvatna knjiga o globalnom pokretu hakera, trolova i haktivista pod nazivom Anonimusi, iz tastature autorke koja, po rečima Hafington posta, zna sve njihove skrivene i mračne tajne.


Nastala iz višegodišnjeg četovanja i susreta sa mnoštvom hakera i trolova, knjiga detaljno prikazuje podvige ove složene i decentralizovane hakerske grupe – kako planira, dejstvuje a potom se razilazi – uključujući DDoS napade na finansijske korporacije nakon kontroverze oko Vikiliksa, defejsovanje veb-sajtova tuniske vlade, akcije protiv Sajentološke crkve i ulogu u pokretu „Okupirajmo Volstrit“.

Drugi o knjizi
„Najbolja knjiga o Anonimusima.“ Džulijan Asanž

„Ne propustite ovu knjigu.“ Glen Grinvald

„Dugo iščekivana i izuzetno zanimljiva studija o aktivističkoj zajednici.“ Džejmi Bartlet

„Knjiga od ključnog značaja, pa čak i proročkog, za svakog ko želi da razume ovaj uglavnom skriveni svet.“ Boston Globe

„Temeljito istraživanje koje vodi čitaoca pravo u srž hakerske grupe.“ Independent

„Knjiga koja će vam omogućiti pun pristup mračnim i divljim budžacima interneta, aktuelna, informativna i zastrašujuća.“ Publishers Weekly

„Strastven i žestok profil savremenog digitalnog aktivizma, uznemirujućeg i delotvornog.“ Kirkus Reviews

„Knjiga Haker, trol, uzbunjivač, špijun podseća nas da iz mračnih dubina ponekad ispliva i nešto divno. Raščišćavanje ovih dubina – ukoliko je uopšte moguće – moglo bi imati posledice kakve Britanska obaveštajna služba ne može ni zamisliti.“
Times Higher Education

O autorki
Gabrijela Kolman je antropološkinja sa Univerziteta Makgil. Kolmanova se bavi istraživanjem politike digitalnih medija, a naročito se interesuje za hakere, privatnost i državni nadzor građana; o tome piše i predaje na fakultetu. Dobitnica je nagrade „Dajana Forsajt“ Američkog antropološkog saveza za knjigu Haker, trol, uzbunjivač, špijun, koju dodeljuju Društvo za antropologiju rada i Komitet za antropologiju nauke, tehnologije i računarstva.

Knjiga na poklon

Knjigu Mnoga lica anonimusa  možete osvojiti u našoj igrici koja će trajati narednih 7 dana. Potrebno je da ostavite komentar na sajtu ispod ove objave i podelite ovu objavu putem društvene mreže po izboru (Facebook, Twitter, Google +). Pobednika ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima.

Update

Nagradna igra je završena, a knjigu Mnoga lica anonimusa, osvojio je čitalac koji je ostavio komentar pod brojem 13 – Stefan Janjić. Čestitamo!

Share