Jesen u KC Grad

Približavamo se polako septembru i početku još jedne nove sezone u KC Grad-u. Leto u Gradu je bilo radno uz veoma posećenu letnju izložbu “Kreativnost u Srbiji” na kojoj su predstavljeni radovi velikog broja domaćih dizajnera. Kada je dizajn u pitanju, kreativni kutak Gradstor nastavlja saradnju sa švedskim brendom Bric-a-Brac u čijoj radnji će se u narednom periodu pojaviti radovi nekoliko autora iz Srbije. Tokom avgusta je zvanično počela i realizacija petogodišnjeg projekta “Frontiers in retreat” posvećenog odnosu savremene umetnosti i ekologije, a uz podršku EU programa za kulturu pa su ovih dana u gostima u rezidencijalnom programu KC Grad-a troje umetnika iz Finske, Francuske i Španije. Izlagačka sezona u Velikoj galeriji se nastavlja već početkom septembra, a da ponedeljak veče i dalje ne bi bio dosadan, sa pauze se vraća i „Delikatesni ponedeljak“. Sezonu „umetničkog kuvanja“ otvara jedan od naših najrespektabilnijih street artista  Lortek sa svojom Mofos ekipom.

KCGradVI-sezona-poster

Petak 5. septembar, 22h
Hajde, bejbi, igraj lokomoušn! Većina ljudi na svetu je čula pesmu Do The Locomotion…Neki znaju da tu pesmu peva Little Eva…Neki su čuli i obrade koje su snimile Sylvie Vartan, Claudia Mori i Ivanka Pavlović…
Ali svi znaju da igraju lokomoušn. Beogradski šlageri su DJ dvojac koji vam otkriva poslastice iz zlatnog doba kad je rok bio mlad. Kad se kaže šlager, svi pomisle na pedesete i šezdesete, neki na domaću zabavnu muziku, a nekima je u glavi samo shubi dubi duba. Muzika koju za vas biraju Beogradski šlageri dolazi iz najrazličitijih delova sveta (od Jugoslavije do Japana) i epoha (od Glenn Millera do Girls), u najrazličitijim žanrovima (r’n’b, doo-wop, rockabilly, r’n’r, yé yé, bubblegum pop) i izdanjima – nekada je šmekerska, kao Gainsbourg, Celentano i Elvis, nekada devojačka, kao Shirelles, Supremes i Šarićka, nekada sentiš, kao Paul Anka, Đorđe Marjanović i Salvatore Adamo, nekada duhovita, kao Đuza, Louis Prima i Dean Martin, ali je uvek plesna!

KCGradLokomousn

Petak, 5. septembar, vaše je veče, KC Grad vaš podijum, lokomoušn vaš ples, a Beogradski šlageri, kao i do sada, vaše omiljene disk džokejke.

Ulaz slobodan!

Subota 6. septembar, 17h
OTVARANJE VI sezone muzičkih događaja u KC GRADu!
Sasvim poseban party povodom otvaranja šeste sezone KC GRADa! Tradicionalno, prvog vikenda u septembru, otvaramo vrata našeg centra za sve ljubitelje najkvalitetnijeg zvuka kako sa naših prostora, tako i iz celog sveta. I ove sezone vas očekuju mnoga prijatna iznenađenja koja ćemo uskoro i objaviti, a sve to najavljujemo specijalnim događajem koji nas čeka u subotu 6. septembra.

kcgrad

6 godina – 12 sati programa – stara generacija vs. nova generacija – matine vs. party

Bašta KC GRADa, 17:00h – 23:30h
BOŽA PODUNAVAC (Special lounge set)
VLADA JANJIĆ
DJ BRKA

Klub KC GRAD-a, 23:30h – 05:00h
SCHWABE
NIKOLA VEMIĆ
KRISTIJAN MOLNAR

Ulaz besplatan do ponoći. Cena karte posle ponoći 250 RSD

Nedelja 7. septembar, 22hJack Oblivian + Repetitor + The Sheiks

Garažnu rokenrol scenu danas nemoguće je zamisliti u ovako raskošnom i raznovrsnom izdanju da sredinom 90-tih nije bilo Oblivians. Iako su objavili samo tri albuma, ovaj bend inspirisao je nekoliko sada mainstream sastava kao što su The Hives, The White Stripes, The Black Keys, Black Lips, ali i sijaset popularnih underground predvodnika: Jay Reatard, Nobunny, Thee Oh Sees…Jack Oblivian (Jack Yarber) bio je ključna faca ove trash-blues/garage-punk bande koja je svirala i snimala na raspaloj, primitivnoj opremi pankerski potvrđujući stari aksiom – manje je više. Uprkos tome što su The Gories radili sličnu stvar par godina pre njih,
Oblivians su markirani kao najuticajniji garažni bend 90-tih. Jack Oblivian kultna je figura garažnog roka i čovek koji svakodnevno snima u kućnom studiju pripremajući neki novi projekat. U rodnom mestu rokenrola, Memfisu, uživa status velike zvezde (u toj meri da je i napisao par numera za lokalni NBA tim), a nakon
povratničkog Oblivians albuma “Desperation” (In The Red Records, 2013.) ulazi na velika vrata i u živote tinejdžera posvećenih garažnom rokenrolu. Inače, Jack Oblivian pojavljuje se i u dva filma. Najpre u trash/garage ostvarenju Sore Losers (1997. reditelj John Michael McCarthy), ali i u, za nas važnijem, diplomskom filmu Tamare Drakulić iz 2012. – Ljuljaška (The Swing). Posle tri pune godine opet dolazi na šestonedeljnu evropsku turneju koja počinje krajem avgusta u Holandiji, a posle Velike Britanije, Švajcarske i Italije sviraće i u Beogradu u nedelju, 7. septembra u KC Gradu od 22h.
Pored Obliviana nastupiće i Repetitor kao domaća podrška i atraktivne mlade nade garažne scene Memfisa – The Sheiks.

KCGrad-oblivianposter

Karte u pretprodaji na šanku KC Grad-a i u Pinball Wizard Records prodavnici od 7. avgusta do 6. septembra 1200 dinara i na ulazu u KC Grad 7. septembra 1500 rsd.

Share