Jasminka Petrović pokrenula edukativni serijal Čitanjac, Igranjac!

Autorka knjiga za decu i mlade, Jasminka Petrović pokrenula je na svom YouTube kanalu interaktivni edukativni serijal pod nazivom ČITANJAC, IGRANJAC! namenjen ne samo najmlađima, već čitavoj porodici.

Jasminka Petrović je najavila ovaj projekat rečima: „Već duže vreme sam planirala da napravim neki interaktivni program za decu preko mog YouTube kanala, ali ta akcija nikako nije došla na red. Dobra strana izolacije nam omogućava da konačno postanemo gospodari svog vremena. Pokrenula sam sa prijateljima ČITANJAC, IGRANJAC! kako bih dokazala svoju teoriju da
KNJIGE i IGRA spašavaju svet.“

Svakog dana pratioce očekuje nova priča, koju će čitati lično autorka uz specijalne goste koji će deci postavljati zabavne zadatke različitog sadržaja, kako bi aktivirali svoju maštu, uključili svoje roditelje i porodicu na putu interesantnih otkrića, koji će zadovoljiti dečiju prirodnu radoznalost, spojiti generacije i aktivirati tako važne porodične razgovore i druženje.

Prvu epizodu koja je emitovana juče možete pogledati ovde:

Jasminka Petrović je do sada napisala više od trideset knjiga za decu i mlade, a njene knjige prevedene su na više od trideset jezika. Mnoge su dramatizovane u pozorištima za decu, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, dok se upravo sprema snimanje prvog filma po njenoj knjizi „Leto kad sam naučila da letim“.

Share