Foto izložba Konvergencija u galeriji Bartselona

4. maj u 19h – otvaranje izložbe fotografija Nenada Vilimanovića “Konvergencija” u galeriji Bartselona(Belgrade Design District, 1 Sprat, lokal 96)

Foto-izlozba-Konvergencija-u-galeriji-Bartselona-2

Konvergencija je po definiciji čin kretanja ka uniji ili jednobraznosti. Ona predstavlja težnju dva entiteta da se u nekom trenutku spoje u jedno. U slikarstvu i fotografiji konvergencija predstavlja linearnu perspektivu u kojoj se sve paralelne linije spajaju u nekom trenutku, u jednoj tački na liniji horizonta. Ali to je samo perspektiva i koliko god da idemo napred, ta tačka je podjednako udaljena od nas te ih nikada ne vidimo zaista spojene.

Foto-izlozba-Konvergencija-u-galeriji-Bartselona-3

Mostovi spajaju. Mostovi spajaju obale, države, gradove, kulture, ljude..Mostovi prelaze preko prepreka, depresija, reka. A reke, one nose vodu ispod mostova. Odnose sve ono što je učinjeno i što ne može biti poništeno ili kontrolisano, ali mora biti prihvaćeno, oprošteno ili zaboravljeno.

                                                                                                                                                                   Nenad Vilimanović

Foto-izlozba-Konvergencija-u-galeriji-Bartselona

 „I’m not gonna try to defend, or undo what’s been done. All I could say about whatever’s been done, it’s been done, and it’s water under the bridge. I have no regrets of my life.“

Ike Turner

Nenad Vilimanović će izložbom Konvergencija pokazati svoju seriju fotografija nastalih na gradskim ulicama. Nenad je srpski fotograf koji se amaterskom fotografijom bavi već nekoliko godina. Njegova omiljena tema je ulica, ulična i urbana fotografija. Izložba je otvorena od 4. do 16. maja u galeriji Bartselona.

Share