ERDEM x H&M ekskluzivni, kratki umetnički film Baza Lurmana

Vizionar i filmski umetnik Baz Lurman režirao je jedinstven kratki umetnički film ekskluzivno za kolekciju ERDEM x H&M. Radnja filma „Tajni život cveća” odvija se u velelepnoj vili na imanju izvan grada, a svi akteri su glumci i modeli. U filmu će premijerno biti predstavljena i ekskluzivna nova pesma „Hypnotised” grupe Years & Years. Ovaj živopisni kratki film odiše strašću i dramatičnošću koje su Baza proslavile kao jednog od najvećih svetskih filmskih stvaralaca.

„Želeo sam da ovaj kratki film bude jedno pravo filmsko ostvarenje. Radi se o veoma modernoj ljubavnoj priči koja se odvija u vili prepunoj tajni, što je metafora našeg vremena – stvarni svet je pun poteškoća, ali se ovde ono što je zaista važno još uvek razvija poput večnog proleća,” rekao je Baz Lurman.

Film Baza Lurmana za kolekciju ERDEM x H&M smešten je u misterioznu vilu u kojoj vlada večito proleće. Kuća predstavlja svet za sebe uvek ispunjen cvećem, za koje su kao inspiracija poslužili cvetni dezeni modne kuće ERDEM. Kada mladi prijatelji koje igraju zvezde u usponu Tom Ris Haris, Hiro Fajns-Tifin i Rubi Dagnal odsednu u ovoj kući, nastaje strastveni ljubavni trougao. Pridružuje im se čuvena glumica Harijet Volter, kao i supermodeli Saskija de Bro, Iman Hamam, Grejs Harcel, Fernando Kabral, Nils Vajser i Toni Vord. Baz je iskoristio komade iz kolekcije ERDEM x H&M kako bi prikazao likove i podstakao radnju, dok se nova pesma grupe Years & Years savršeno uklapa u atmosferu punu pozitivne energije, prijateljstva i ljubavi. Baz Lurman tvorac je nekih od omiljenih filmova današnjice. Režirao je filmove Mulen Ruž!, Romeo i Julija, Veliki Getsbi i Plesom do ljubavi, a nedavno je radio i na televizijskoj seriji The Get Down.

Kolekcija ERDEM x H&M biće u prodaji od 2. novembra u H&M radnji u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu kao i u odabranim prodavnicama širom sveta.

Share