Dizajneri iz celog regiona na trodnevnom modnom predstavljanju u Beogradu

Četvrta Regionalna modna manifestacija BAFE (Belgrade Alternative Fashion Event) održaće se od 29. do 31. maja u Beogradu u Mikser Hausu. Mladi dizajneri iz čitavog regiona koji kreiranju odevnih predmeta pristupaju na drugačiji način imaće priliku da predstave svoj rad tokom prvog i drugog dana manifestacije., dok je treći dan rezervisan za radionicu dekupaža i Live dolls, izložbu modnih vinjeta.

Dejan-Popović-(1)

Dolazak su najavili mnogi učesnici iz regiona a među njima, slovenski brend Squat, Me and the machine dizajnera Marka Saba iz Hrvatske, Lazar Ilić iz Crne Gore, Manuela Manojlović, Reila, Dejan Popović i Marija Ignjatović iz Srbije.

Revije su podeljene u četiri tematska segmenta, a svaki od njih pokazuje pravac u kome će se kretati dizajn. Prvi dan BAFE-a, započeće segmentom pod nazivom Dark geometric fashion. U njemu će biti predstavljeni pretežno minimalistički odevni komadi, koje će karakterisati svedenost i prisustvo bele, crne i sive biće glavna ideja segmenta Textil invent you.

Drugi dan započeće Pure&Alternative segmentom, u kome će glavnu reč voditi čiste i jednostavne, ali i neobične forme inspirisane svemirskim oblicima. Belgrade casual odeljak činiće komadi koje je moguće nositi na svakom (ne)običnom događaju. Akcenat će biti na nosivosti i praktičnosti.

Moderno i klasično viđenje odevanja  Ane Karenjine biće tema revije diplomaca škole Tehnoart, kojom će program dugog dana događaja biti završen.

IV-BAFE---cover

Posetioci će poslednjeg dana imati priliku da na radionici dekupaža ovladaju osnovama ove tehnike. Pomoću salveta ili tankog ukrasnog papira vrlo lako i brzo možete ukrasiti razne površine, poput papira, stakla, keramike, tekstila, plastike, čak i uskršnja jaja. Na ovaj način starom predmetu možete udahnuti svežinu i  napraviti jedinstveni poklon, ukras ili koristan kućni detalj. (prijave za radionicu možete slati na: mikser.radionice@gmail.com)

Diplomci umetničke škole Tehnoart, Univerziteta Metropolitan i nekoliko samostalnih dizajnera predstaviće svoje kreacije u okviru Live dolls izložbe modnih vinjeta.

Share