Besplatna škola roditeljstva i vajber savetovalište za roditelje

Kada se porodica proširi, mladim ljudima u novoj ulozi pomoć i saveti su dragoceni. Zato je u Beogradu pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja pokrenut besplatan projekat Bebiron.

Osnovni segment projekta je besplatna „Škola za trudnice i tate”, koja obuhvata zdravstveno-vaspitne aktivnosti, uz praktični prikaz i rad sa trudnicama. U opštini Vračar u subotu, 28. oktobra u 11 sati, održaće se „kurs” roditeljstva, a tokom narednog perioda priliku da nešto nauče dobiće mame i tate, na opštini Zvezdara.

Mame i tate sa svih beogradskih opština, za besplatnu školu roditeljstva, mogu da se prijave posredstvom stručnog savetovališta „Bebiron” na vajber javnom nalogu (https://viber.com/bebiron). Predavači će biti eminentni stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u zdravstvenoj zaštiti trudnica, porodilja, dojilja i novorođenčadi, koji će tokom narednih meseci olakšati pripremu za najlepšu ulogu koja ih očekuje. Putem stručnog savetovališta Bebiron, trudnice i roditelji dobijaju odgovore i savete na brojna pitanja, i to 24 sata dnevno 7 dana u nedelji. Razgovori su vidljivi samo roditeljima koji postave pitanje i medicinskim sestrama sa višegodišnjim radnim iskustvom u zdravstvenoj zaštiti trudnica, porodilja, dojilja i novorođenčeta, i pedijatrima koji će u najbržem roku odgovoriti na pitanja i razrešiti nedoumice. Iz dana u dan broj korisnika stručnog savetovališta raste, što i ne čudi, jer u kratkom roku dobiju odgovore, savete i sugestije.

Share