Beograđanke Igora Marojevića

Knjiga o drugačijim ženama. Živopisne ispovesti Beograđanki koje nam otkrivaju čudne i skrivene likove velegradskog miljea. Junakinje čiji psihološki i ljubavni potresi doprinose sagledavanju manje vidljivih strana Beograda s početka dvadeset prvog veka.

U pričama koje u celinu ujedinjuje žensko prvo lice čitaocima se predstavljaju drukčije devojke, žene, prijateljice, majke i ljubavnice. Sve one zajedno kao Beograđanke, ali i svaka za sebe, otkrivaju nam čudne i skrivene likove velegradskog miljea, kakve na prvi pogled možda ne primećujemo.

Romantična teoretičarka filma koja brakorazvodnom parnicom spasava brak, vlasnica male galerije koja preko Tvitera otpočinje ljubavnu vezu sa slikarom čije radove prodaje, devojka koja je iz Beograda emigrirala u Minhen a odatle na internet, najbolje drugarice u kojima bezazlene igrice sa Fejsbuka bude neočekivane porive, žena koja ni posle brojnih razočaranja u muškarce ne gubi veru u ljubav… sve su to Marojevićeve Beograđanke, neobične žene u različitim životnim situacijama.

beogradjanke-

 O autoru

Igor Marojević je rođen 12. jula 1968. godine u Vrbasu. Njegov otac bio je pripadnik tehničke inteligencije, majka je predavala srpski jezik. Odrastajući u okruženju knjiga koje su se u velikom broju kupovale i čitale u njegovoj kući, već sa tri godine je naučio da čita i piše. Posle mladalačkih avantura, koje su obojile između ostalog rok muzika i pevanje u nekoliko bendova, diplomirao je srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Svoj prvi roman Obmana Boga objavio je 1997. godine, a onda su se nizali Dvadeset četiri zida (1998), Žega (2004) i Šnit (2007), kao i zbirke priča Tragači (2001) i Mediterani (2006). Sa jednom Sašom bio je u braku sedam godina, danas su najbolji prijatelji. Sa Igorom Marojevićem možete kontaktirati preko Fejsbuka.

Kao što smo vam već najavili, do kraja novembra očekuje vas još poklona na Pleziru. Kako biste bili u toku, pratite nas na društvenim mrežama. (Facebook, Twitter, Instagram, Google+)

U narednih nekoliko dana (do 26.11.) biće otvoreno prijavljivanje za nagradnu igru u kojoj možete osvojiti knjigu Igora Marojevića “Beograđanke”. Lajkujte stranicu Plezir magazina, ostavite komentar sa vašim imenom i mejl adresom i u svom komentaru napišite šta ste poslednje pročitali sa uživanjem. Igramo se 5 dana, a dobitnika biramo uz pomoć sajta random.org

UPDATE: Prijavljivanje je završeno. Knjigu Beograđanke, Igora Marojevića dobila je Dana Belić.

Share