Alternative Endings Of Folkrock uz On Tour, Went i GistroPop

Nakon 2014. godine koju su oba benda provela i na živim nastupima, ali i u studiju (On Tour sa albumom Folckrock i Went sa EP-em Alternative endings) bendovi se vraćaju u Kc GRAD sa naveliko prepoznatljivim senzibilitetom i emocijom On Tour-a, kao i sa energičnim i staloženim Wentov-ovim setom za razdrmavanje.

Alternative-Endings-Of-Folkrock--uz-On-Tour,-Went-i-GistroPop

Vladimir Skočajić Skoča nam poručuje da tog petka trinaestog u GRAD-u nećete sresti Džejsona Voorhesa, već Džejsona Molinu. Pre bendova, slušamo Magnolia Electric Co, Neila Younga, Boba Dylana, Toma Waitsa, Wilco, Mazzy Star i mnogo toga još. Nakon koncerata, do duboko u subotnje jutro, GistroPop vas vodi kroz muzičku šetnju žanrovima i epohama, od Franka Sinatre do Sonic Youth.

Went

Went je nastao 2005. godine, i u svojoj muzici polazeći od tradicije američkog folka mešaju uticaje alternativnih žanrova sa estetikom akustičnog zvuka.

Alternative-Endings-Of-Folkrock--uz-On-Tour,-Went-i-GistroPop-2

Članovi benda su Dušan Filimonović (gitara,vokal), Stefan Pejatović (bubanj), Ivana Miljković (gitara, perkusije, orgulje), Goran Strbo (gitara, perkusije, synth), Sara Tomić (bas), Tomislav Marjanović (duvaci). Izdali su tri EPa za beogradsku izdavačku kuću Floorcollapsing, a u toku je snimanje Wentovog prvog albuma.

On Tour

Beogradski bend On Tour nastao je spontano, kao rezultat bežanja iz škole, popodnevne kafe i kolača i ponoćnih projekcija spaghetti vesterna.

Alternative-Endings-Of-Folkrock--uz-On-Tour,-Went-i-GistroPop-3

Kao da im nije bilo dovoljno zabave, Ivana (Ika, Intruder), Vlada (Ventolin) i Marko (The Mothership Orchestra) su utrčali u još jednu avanturu i evo traju već toliko da polako prelaze iz legende u pravi punokrvni folk-rock bend. Dugogodišnje istraživanje sinemaskop pejsaža rok muzike u vinilnim rilnama i preživljavanje u devedesetim i dvehiljaditim donelo je u On Tour autohtono čitanje sa višeglasnim pevanjem, akustičnom pratnjom i slikama života sa margine. Uskoro se očekuje izlazak drugog albuma Folkrock i na vinilu.

Karte za koncerte mogu da se kupe na ulazu po ceni od 400 dinara, a vrata se otvaraju u 20 časova.
Ulaz nakon koncerata je slobodan.

Share